Fødselsdagskage Galore ;)

Eventyrlig_islagkage

I dag er det min fødselsdag og derfor får du kage :)

Hele 4 lækre kager fyldt med nydelse og næring.

MANGO CHEESY CAKE

Mango cheesy Cake

En frisk og tropisk mangocreme over et blødt lag "ostecreme" - på en sprød og sød bund.

Til ca. 8 - 10 personer

DET SKAL DU BRUGE

KAGEBUND

  • 1 dl mandler
  • 1 dl dadler, udstenede
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ dl morbær

Mal først mandlerne til mel i en kraftig blender eller kaffekværn.

Blend mandelmelet med dadler, kokosolie og vaniljepulver, og rør derefter morbærrene i dejmassen.

Fordel dejen i en springform foret med bagepapir og stil den køligt, mens du laver cheesycremen.

CHEESYCREME

  • 6 dl cashewnødder - udblødt i vand i 2 timer
  • 1 dl agavesirup
  • 5 spsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 4 spsk kokosolie
  • 1 tsk kakaosmør
  • ½ tsk himalayasalt
  • Evt lidt vand

Blend cashewnødderne med agavesirup, citronsaft, vaniljepulver, kokosolie kakaosmør og himalayasalt i en kraftig blender, tilsæt en smule vand, så ingredienserne akkurat kan køre rundt.

Hæld cremen over bunden i springformen og afkøl kagen i fryseren, mens du laver mangopureen.

MANGOPURÉ

  • 2 dl frisk mango skåret i skiver
  • ½ dl tørrede mango, udblødt i vand i ca. 2 timer
  • 1 meget moden banan
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 tsk fintmalede chiafrø eller HUSK Psylliumfrøskaller
  • Evt. ½ tsk gurkemeje, hvis du ønsker en mere intens gul farve

Blend frisk og tørret mango med en banan, kokosolie, chiafrø eller HUSK psylliumfrøskaller og hæld det over kagen, som nu er helt fast. 

Køl kagen ned i fryseren.

Efter ca. 1time på køl er kagen fast og du kan fjerne siderne af springformen og bagepapiret.

Server med frisk frugt.



KINKY PINKY

Kinky Pinky

En meget damet kage - som også er perfekt til prinsessefødselsdage.

Til cirka 12 personer

DET SKAL DU BRUGE

KAGEBUND

  • 1 dl dadler, udstenede
  • 1 spsk hørfrøolie
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk hakkede paranødder
  • 2 dl kokosmel
  • 1 dl tørrede morbær - hakket groft

Blend dadler, hørfrøolie og vaniljepulver til en lind masse.

Tilsæt paranødder og kokosmel i en kraftig blender eller foodprocessor.

Vend dejen ud i en skål og rør de hakkede morbær i.

Beklæd en springform med bagepapir og form dejen i springformen.

HINDBÆRCREME

  • 6 dl cashewnødder, udblødt i vand i ca. 2 timer
  • 1 dl agavesirup
  • 3 dl hindbær, friske eller frosne
  • 4 spsk kokosolie
  • 2 spsk kakaosmør

Blend først cashewnødder med agavesirup og hindbær til en helt fin creme uden klumper eller synlige stykker a cashewnødder.

Tilsæt derefter kokosolie og kakaosmør, og blend igen.

Hæld cremen over bunden og stil kagen i fryseren i ca. 1 time.

KOKOSPYNT

  • 3 spsk agavesirup
  • ½ dl blåbær
  • 2 dl kokosmel

Blend blåbær med agavesirup og hæld blåbærsiruppen i en skål. Vend grundigt med kokosmel.


Når kagen er helt fast, føres en spids kniv rundt langs siderne, og springformen fjernes.

Fjern bagepapir og sæt kagen på et kagefad.

Inden servering pyntes siderne med den lilla kokoskrymmel.


EVENTYRLIG ISLAGKAGE

Eventyrlig_islagkage

En drøm af en lyserød og blå islagkage.

Denne kage serveres til elvernes og feernes sommerfester.

12 PERSONER:

UDSTYR

Foodprocessor
Piskeris
Springform 13-16 cm i diameter
Flødeskumssiffon

BUND

  • 10 store og saftige medjouldadler
  • 1 knsp. himalayasalt
  • 2 dl groft kokosmel
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 tsk vaniljepulver

LYSERØDT LAG

  • 2 dl jordbær
  • 2 dl hindbær
  • 2 tsk rødbedekrystaller
  • 4 spsk honning eller birkesød
  • 3 bananer
  • 1 dåse kokosmælk

BLÅ FLØDESKUM

  • 1 portion kokosflødeskum - du finder opskriften HER
  • 3-4 tsk blå spirulina

PYNT

  • Spiselige blomster, f.eks. violer, roser, nelliker og forglemmigej

SÅDAN GØR DU

Blend dadler, salt, kokosmel, kokosolie og himalyasalt i en foodprocesser til en fast dej.

Læg bagepapir i en springform med bagepapir og fordel dejen godt i bunden.

Blend jordbær, hindbær, rødbedekrystaller, honning (eller birkesød), bananer og kokosmælk til en lyserød creme. Fordel den lyserøde creme over kagebunden.

Sæt islagkagen i fryseren og frys i min. 7 timer.

Pynt kagen med en portion kokosflødeskum rørt med blå spirulina og drys spiselige blomster.


CITRONFULDMÅNE

Citronfuldmåne

En dejlig frisk og ikke så fed kage - perfekt til varme sommerdage med masser af frisk frugt.

du kan også lave fyldet uden kagebund og servere det som en sund udgave af citronfromage. Tilsæt lidt ekstra væde - f.eks. mandelmælk - for at få en mere luftig citronfromage.


Til ca. 12 personer

DET SKAL DU BRUGE

KAGEBUND

  • 2 dl mandler, udblødt i vand i ca. 2 timer
  • 1 dl dadler, udstenede
  • 1 spsk kokosolie
  • ½ dl kokosmel

Hak mandlerne fint, eller mal dem i en kaffekværn.

Blend dadler og kokosolie, og tilsæt derefter de hakkede/malede  mandler og kokosmelet.

Fordel dejen i bunden af en springform foret med bagepair.

Stil på køl, mens du tilbereder citroncremen.


CITRONCREME

  • 6 dl. cashewnødder, udblødt i vand i 2 timer
  • 4 spsk kokosolie
  • 1 spsk kokossmør - revet eller smeltet
  • 5 spsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 3 spsk rå honning
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 tsk gurkemeje (til farve)
  • 2 spsk lecitingranulat
  • 1 knsp salt

Blend cashewnødder med kokosolie, kakaosmør, citronsaft og honning i en kraftig blender.

Tilsæt vaniljepulver, citronskal, gurkemeje, lecitingranlat og salt og blend igen til du har en tyk lysegul creme.

Hæld citroncremen i en springformen og stil kagen i fryseren minimum en time til den er fast og siderne i springformen kan fjernes.

Server evt. med "flødeskum" og friske bær.


PYNT

"Flødeskum" 

  • 2 dl cashewnødder eller madacamianødder udblødt i vand i mindst 2 timer
  • 1 dl vand
  • 2 spsk kokosolie eller kokossmør
  • 2 spsk agavesirup
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk lecitingranulat
  • 2 tsk HUSK psylliumfrøskaller

Blend alle ingredienser.

Hæld cremen i en beholder og køl den ned i køleskab eller fryser.

Når cremen er kold, blendes den 30 sekunder for at gøre den mere luftig.

Evt. friske bær

 

 

 

 

 

 PSSST - vil du have flere lækre opskrifter? Hent min gratis e-bog her:

EFTERÅRS E-BOG

Og denne kan du hente gratis, lige her 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!