Fødselsdagskage Galore ;)
I dag er det min fødselsdag og derfor får du kage :)
Hele 4 lækre kager fyldt med nydelse og næring.
MANGO CHEESY CAKE
En frisk og tropisk mangocreme over et blødt lag "ostecreme" - på en sprød og sød bund.
Til ca. 8 - 10 personer
DET SKAL DU BRUGE
KAGEBUND
- 1 dl mandler
- 1 dl dadler, udstenede
- 2 spsk kokosolie
- 1 tsk vaniljepulver
- ½ dl morbær
Mal først mandlerne til mel i en kraftig blender eller kaffekværn.
Blend mandelmelet med dadler, kokosolie og vaniljepulver, og rør derefter morbærrene i dejmassen.
Fordel dejen i en springform foret med bagepapir og stil den køligt, mens du laver cheesycremen.
CHEESYCREME
- 6 dl cashewnødder - udblødt i vand i 2 timer
- 1 dl agavesirup
- 5 spsk citronsaft
- 1 tsk vaniljepulver
- 4 spsk kokosolie
- 1 tsk kakaosmør
- ½ tsk himalayasalt
- Evt lidt vand
Blend cashewnødderne med agavesirup, citronsaft, vaniljepulver, kokosolie kakaosmør og himalayasalt i en kraftig blender, tilsæt en smule vand, så ingredienserne akkurat kan køre rundt.
Hæld cremen over bunden i springformen og afkøl kagen i fryseren, mens du laver mangopureen.
MANGOPURÉ
- 2 dl frisk mango skåret i skiver
- ½ dl tørrede mango, udblødt i vand i ca. 2 timer
- 1 meget moden banan
- 1 spsk kokosolie
- 2 tsk fintmalede chiafrø eller HUSK Psylliumfrøskaller
- Evt. ½ tsk gurkemeje, hvis du ønsker en mere intens gul farve
Blend frisk og tørret mango med en banan, kokosolie, chiafrø eller HUSK psylliumfrøskaller og hæld det over kagen, som nu er helt fast.
Køl kagen ned i fryseren.
Efter ca. 1time på køl er kagen fast og du kan fjerne siderne af springformen og bagepapiret.
Server med frisk frugt.
En meget damet kage - som også er perfekt til prinsessefødselsdage.
Til cirka 12 personer
DET SKAL DU BRUGE
KAGEBUND
- 1 dl dadler, udstenede
- 1 spsk hørfrøolie
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk hakkede paranødder
- 2 dl kokosmel
- 1 dl tørrede morbær - hakket groft
Blend dadler, hørfrøolie og vaniljepulver til en lind masse.
Tilsæt paranødder og kokosmel i en kraftig blender eller foodprocessor.
Vend dejen ud i en skål og rør de hakkede morbær i.
Beklæd en springform med bagepapir og form dejen i springformen.
HINDBÆRCREME
- 6 dl cashewnødder, udblødt i vand i ca. 2 timer
- 1 dl agavesirup
- 3 dl hindbær, friske eller frosne
- 4 spsk kokosolie
- 2 spsk kakaosmør
Blend først cashewnødder med agavesirup og hindbær til en helt fin creme uden klumper eller synlige stykker a cashewnødder.
Tilsæt derefter kokosolie og kakaosmør, og blend igen.
Hæld cremen over bunden og stil kagen i fryseren i ca. 1 time.
KOKOSPYNT
- 3 spsk agavesirup
- ½ dl blåbær
- 2 dl kokosmel
Blend blåbær med agavesirup og hæld blåbærsiruppen i en skål. Vend grundigt med kokosmel.
Når kagen er helt fast, føres en spids kniv rundt langs siderne, og springformen fjernes.
Fjern bagepapir og sæt kagen på et kagefad.
Inden servering pyntes siderne med den lilla kokoskrymmel.
En drøm af en lyserød og blå islagkage.
Denne kage serveres til elvernes og feernes sommerfester.
12 PERSONER:
UDSTYR
Foodprocessor
Piskeris
Springform 13-16 cm i diameter
Flødeskumssiffon
BUND
- 10 store og saftige medjouldadler
- 1 knsp. himalayasalt
- 2 dl groft kokosmel
- 1 spsk. kokosolie
- 1 tsk vaniljepulver
LYSERØDT LAG
- 2 dl jordbær
- 2 dl hindbær
- 2 tsk rødbedekrystaller
- 4 spsk honning eller birkesød
- 3 bananer
- 1 dåse kokosmælk
BLÅ FLØDESKUM
- 1 portion kokosflødeskum - du finder opskriften HER
- 3-4 tsk blå spirulina
PYNT
- Spiselige blomster, f.eks. violer, roser, nelliker og forglemmigej
SÅDAN GØR DU
Blend dadler, salt, kokosmel, kokosolie og himalyasalt i en foodprocesser til en fast dej.
Læg bagepapir i en springform med bagepapir og fordel dejen godt i bunden.
Blend jordbær, hindbær, rødbedekrystaller, honning (eller birkesød), bananer og kokosmælk til en lyserød creme. Fordel den lyserøde creme over kagebunden.
Sæt islagkagen i fryseren og frys i min. 7 timer.
Pynt kagen med en portion kokosflødeskum rørt med blå spirulina og drys spiselige blomster.
En dejlig frisk og ikke så fed kage - perfekt til varme sommerdage med masser af frisk frugt.
du kan også lave fyldet uden kagebund og servere det som en sund udgave af citronfromage. Tilsæt lidt ekstra væde - f.eks. mandelmælk - for at få en mere luftig citronfromage.
Til ca. 12 personer
DET SKAL DU BRUGE
KAGEBUND
- 2 dl mandler, udblødt i vand i ca. 2 timer
- 1 dl dadler, udstenede
- 1 spsk kokosolie
- ½ dl kokosmel
Hak mandlerne fint, eller mal dem i en kaffekværn.
Blend dadler og kokosolie, og tilsæt derefter de hakkede/malede mandler og kokosmelet.
Fordel dejen i bunden af en springform foret med bagepair.
Stil på køl, mens du tilbereder citroncremen.
CITRONCREME
- 6 dl. cashewnødder, udblødt i vand i 2 timer
- 4 spsk kokosolie
- 1 spsk kokossmør - revet eller smeltet
- 5 spsk citronsaft
- 1 tsk vaniljepulver
- 3 spsk rå honning
- 1 tsk revet citronskal
- 1 tsk gurkemeje (til farve)
- 2 spsk lecitingranulat
- 1 knsp salt
Blend cashewnødder med kokosolie, kakaosmør, citronsaft og honning i en kraftig blender.
Tilsæt vaniljepulver, citronskal, gurkemeje, lecitingranlat og salt og blend igen til du har en tyk lysegul creme.
Hæld citroncremen i en springformen og stil kagen i fryseren minimum en time til den er fast og siderne i springformen kan fjernes.
Server evt. med "flødeskum" og friske bær.
PYNT
"Flødeskum"
- 2 dl cashewnødder eller madacamianødder udblødt i vand i mindst 2 timer
- 1 dl vand
- 2 spsk kokosolie eller kokossmør
- 2 spsk agavesirup
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk lecitingranulat
- 2 tsk HUSK psylliumfrøskaller
Blend alle ingredienser.
Hæld cremen i en beholder og køl den ned i køleskab eller fryser.
Når cremen er kold, blendes den 30 sekunder for at gøre den mere luftig.
Evt. friske bær
PSSST - vil du have flere lækre opskrifter? Hent min gratis e-bog her:
Kategorier
- Opskrifter (41)
- Cyklus (20)
- DHEA (3)
- Fertilitet og infertilitet (6)
- Hormonel Harmoni (19)
- Hormonel Hud (1)
- HormonKuren (36)
- Immunforsvar (4)
- Insulin (4)
- Klientberetninger - Cases (1)
- Komplementær Hormonterapi (15)
- Kortisol (8)
- Menopause (7)
- Migræne (5)
- PMS (6)
- Progesteron (5)
- Prævention (3)
- Stofskifte (6)
- Stress (9)
- Testosteron (1)
- Østrogen (7)
- Nydelse (1)
- Phytonæringstoffer (3)
- Urtelatter (1)
- PCO (2)
- Endometriose (2)
- Næringsstoffer (1)
0 kommentarer
Skriv en kommentar
Log ind eller tilmeld dig som bruger for at skrive en kommentar