NYTÅR: Citron Mousse Kage og Bobler

F642BADF-E960-42BE-BA6A-66A4D457EE64

Lige om hjørnet venter 2022. 
Jeg har besluttet mig for, at i år lister jeg meget langsomt ind i det nye år, så vi ligesom lige kan prøve det lidt af, inden vi gør os de store forhåbninger ;)


Men derfor skal du ikke snydes for nytårslækkerier. Her får du mine bud på nytårsdessert og bobler, hvis du har lyst til at prøve noget helt nyt - og nærende;)

CITRON MOUSSE KAGE

Denne kage opfandt jeg en dag, hvor jeg havde en uimodståelig trang til citronfromage. Den er let og liflig, men samtidig fyldig og “flødefed”. Helt ligesom den citronmousse jeg fik som barn. Bare uden raffineret sukker, gelatine og mælk.

DET SKAL DU BRUGE

BUND

  • 10 store medjoul dadler
  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 5 spsk. rå kakaopulver
  • 1 knsp. salt
  • 4 dl mandelmel
  • 1 dl paranødder, grofthakkede

CREME

  • 2 dåser kokosmælk
  • 5 spsk. smeltet kokosolie
  • 1-2 tsk Xanthangummi (fra Doves Farm)
  • 10 spsk. honning, kokospalmesirup eller rismaltsirup
  • 2 dråber flydende stevia (evt. med citron fra Sweet Leaf)
  • 2 tsk fintrevet citronskal
  • 2 tsk citronsaft
  • Kornene fra 1/2 stang vanilje
  • 3-4 tsk. gurkemejepulver

PYNT

  • Hindbær, ananaskirsebær, friske figner, carambole (stjernefrugt) i skiver
  • evt Guldflager (kagepynt)

Fjern stenene fra medjouldadlerne og hæld dem i din food processor sammen med kokosolie, vaniljepulver, rå kakaopulver, mandelmel og salt. Pulser til du har en lækker chokoladedej. Tilsæt tilsidst de hakkede paranødder. For en springform (ca. 12-15 cm i diameter) med bagepapir og fordel chokoladedejen heri.

Åben 2 dåser kokosmælk og pisk godt med honning, citronskal, citronsaft, vaniljekorn og gurkemejepulver. Pisk grundigt, mens du tilsætter 5 spsk. smeltet kokosolie og xanthangummi.

Hæld citruscremen over raw chokoladebunden og sæt kagen i fryseren ca. 30 min. til cremen er fast.

Pynt med hindbær, ananaskirsebær, figner, carambole og guldflager.


Rose Kombucha boblevand

Læskende lækkert og sprudlende sundt boblevand. Til festlige lejligheder eller som dit daglige sundhedsritual. Skål for din sundhed!


Til 2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 glas kombucha, f.eks. Go Kombucha eller Voelkels Kombucha (købes i helsekosten).
  • 1 glas rosenvand, f.eks. fra Voelkel (købes i Helsekosten).
  • 1/2 dl vandmelon, skåret i små tern og frosset som isterninger.

Bland kombucha og rosenvand.

Server i champagneglas med et par frosne vandmelon-isterninger i hver.


GODT NYTÅR ❤️💫⭐️

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!