Rødbede kartoffel pizza med urter

E09C4D1A-0F8C-48BE-B8D5-7CC55C46E288

Om sommeren handler vi lokale, friske og økologiske råvarer hos vores lokale landmand. Her er alt fra nyslynget blomsterhonning, søde jordbær, ærter, salat – og så har han korn. Helt nyhøstet og friskkværnet på egen stenkværn. Og om sommeren køber jeg friskkværnet emmer mel. Og det smager vidunderligt.
Da jeg var ung boede jeg 1 1/2 år i Italien og jeg elsker pizzaer. Specielt de lidt mere atypiske varianter, som f.eks. kartoffelpizza med gedeost, rosmarin og forårsløg. Derfor får jeg altid lyst til at lave pizzaer om sommeren og her laver jeg denne variant, som altid er et hit hos både store og små.

Til 3 pizzaer


DET SKAL DU BRUGE
• 3 dl lunkent vand
• 1 dl fintrevet rødbede
• 400 g emmer mel (kan erstattes med en glutenfri melblanding, f.eks. fra Urtekram)
• 1/2 tsk tørgær
• 1 spsk. honning
• 2 tsk. salt
• 4 spsk. god olivenolie


FYLD
• 3-4 nye kartofler, skåret i tynde skiver
• 3 dl revet eller smuldret gedeost
• 3 forårsløg, hakkede
• 1 tsk frisk rosmarin
• en lille håndfuld frisk oregano
• god olivenolie

Opløs gær og honning i det lunkne vand.
Tilsæt salt, fintrevet rødbede, olivenolie og emmer mel og ælt godt og længe.
Lad dejen hæve 1-4 timer (jo længere jo bedre) et lunt sted og dækket til med et klæde. Tænd ovnen på 250 grader.
Ælt dejen igen og del den i 3 lige store portioner.
Rul dejen ud med en kagerulle til 3 pizzabunde og placer på en bageplade. Drys med revet gedeost, kartoffelskiver, rosmarin og oregano.
Dryp lidt god olivenolie over pizzaerne og bag i ovnen.
Bag pizzaerne i ca. 10 min. til bunden er sprød og osten smeltet.
Hold øje med at de ikke brænder på.

Server med en grøn salat.






 


HormonTest feature 

HORMONELLE UDFORDRINGER?

Har du symptomer, som kan indikere en eller flere hormonelle ubalancer?

TAG TESTEN HER >>

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!