CITRON MOUSSE CAKE

Design uden navn (4)

Denne kage opfandt jeg en dag, hvor jeg havde en uimodståelig trang til citronfromage. Den er let og liflig, men samtidig fyldig og “flødefed”. Helt ligesom den citronmousse jeg fik som barn. Bare uden raffineret sukker, gelatine og mælk.

DET SKAL DU BRUGE

BUND

  • 10 store medjoul dadler
  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 5 spsk. rå kakaopulver
  • 1 knsp. salt
  • 4 dl mandelmel
  • 1 dl paranødder, grofthakkede

CREME

  • 2 dåser kokosmælk
  • 5 spsk. smeltet kokosolie
  • 1-2 tsk Xanthangummi (fra Doves Farm)
  • 10 spsk. honning, kokospalmesirup eller rismaltsirup
  • 2 dråber flydende stevia (evt. med citron fra Sweet Leaf)
  • 2 tsk fintrevet citronskal
  • 2 tsk citronsaft
  • Kornene fra 1/2 stang vanilje
  • 3-4 tsk. gurkemejepulver

PYNT

  • Hindbær, ananaskirsebær, friske figner, carambole (stjernefrugt) i skiver Guldflager (kagepynt)

Fjern stenene fra medjouldadlerne og hæld dem i din food processor sammen med kokosolie, vaniljepulver, rå kakaopulver, mandelmel og salt. Pulser til du har en lækker chokoladedej. Tilsæt tilsidst de hakkede paranødder. For en springform (ca. 12-15 cm i diameter) med bagepapir og fordel chokoladedejen heri.

Åben 2 dåser kokosmælk og pisk godt med honning, citronskal, citronsaft, vaniljekorn og gurkemejepulver. Pisk grundigt, mens du tilsætter 5 spsk. smeltet kokosolie og xanthangummi.

Hæld citruscremen over raw chokoladebunden og sæt kagen i fryseren ca. 30 min. til cremen er fast.

Pynt med hindbær, ananaskirsebær, figner, carambole og guldflager.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!